

در زیر برای شما 6 موردی که کاربران ویندوزی پس از مهاجرت به لینوکس باهاش درگیرهستند و شرح میدهیم
استقاده از Command Line
بیشتر کاربرای ویندوز بدون اینکه بخوان زیاد با محیط Command Prompt ویندوز کار کنن میتونن بسیاری از کارهای خودشون به راحتی انجام بدن مثل نصب یه نرم افزار و یا حتی تغییرات تو خود سیستم تنها با چند تا کلیک و یا حتی یکسری کارها مثل اضافه کردن یه Device جدید که بصورت Plug-and-Play و کاربر هیچ کاری لازم نیست انجام بده.
حالا تو لینوکس وضعیت فرق میکنه و کاربران این سیستم عامل حتما باید با دستورات CLI آشنا باشن ولی از اون چیزی که فکر میکنین کار باهاش آسونتره. توزیع های لینوکس همچنین یک پکیج بسیار کاربردی و مفید به شما پیشنهاد میکنه که بتونین مثل سیستم عامل ویندوز برنامه های خودتون به راحتی با کلیک روی فایل اجرایی نصب کنین.
تو ویندوز اگه برنامه ای که نیاز دارین و پیدا نکردین مجبورین اون از فروشگاه های آنلاین بخرین یا دانلود کنین ولی در توزیع های لینوکس کافی تنها با زدن دستور “sudo apt install” اون پیدا کنید و به رایگان نصبش کنید.
موارد کاربردی دیگه CLI در توزیع های لینوکس:
- چک کردن سریع وضعیت و اطلاعات سیستم
- راه اندازی مجدد تنظیمات سیستم
- برنامه زمانی دادن به تسک ها و دستورات Command
- مدیریت شبکه
- نصب نرم افزار و درایور
میتونین از طریق این لینک با دستورات کاربردی بیشتر سیستم عامل لینوکس آشنا بشین
پیکربندی لوازم جانبی
قسمت دیگه ای که ممکنه کاربرای ویندوز خیلی درگیر خودش بکنه اضافه کردن یه پرینتر به سیستم عامل لینوکس که برخلاف ویندوز که به راحتی انجام میشه تو لینوکس باید به صورت دستی یکسری خط فرمان ها برای اضافه شدن پرینر اجرا بشه ، اگر میخواین اطلاعات بیشتری تو این زمینه پیدا کنین به این لینک مراجعه کنین
پیکربندی تجهیزات داخلی
اضافه کردن یه قطعه سخت افزاری به سیستم لینوکسی تقریبا مشابه اضافه کردن یک پرینتر . در سیستم عامل ویندوز زمانی که برای قطعات داخلی کامپیوتر مشکلی بوجود می آید برطرف کردن مشکل برای کاربران معمولی تقریبا کار دشواری ولی در توزیع های لینوکس این کار بسیار راحت تره و امکانات بسیار زیادی در اختیار کاربران قرار داده شده تا بتونن مشکل برطرف کنن .
برنامه های ویندوز دیگه قابل دسترس نیستند
با اینکه محیط دسکتاپ توزیع های لینوکس از گذشته تا به امروز بسیار متفاوت و عامه پسند شده است ولی باز هم با سیستم عامل ویندوز تفاوت زیادی دارد و برنامه های زیادی از جمله مایکروسافت Word و Excel برای لینوکس منتشر نشده است.
البته میشه گفت برنامه های جایگزین هم به خوبی دارن توسعه پیدا میکنن و مهمترین مزیت آنها نسبت به نسخه windows رایگان بودن آنهاست البته اگه بازهم اصرار به استفاده از برنامه های ویندوزی داشته باشین ، توزیع های لینوکس یک برنامه بسیار قدرتمند به نام Wine برای شما فراهم کرده تا بتونین از برنامه های ویندوزی در لینوکس بهره ببرین.
کم بودن گزینه های بازی برای لینوکس
میشه گفت یه موضوعی که میتونه تصمیم گیمر هارو از مهاجرت به سیستم عامل لینوکس منصرف کنه همین کم بودن و محدودیت توزیع های لینوکس در اجرای بازی های کامپیوتری. البته این موضوع با معرفی برنامه PlayonLinux بسیار راحتر شده چون برای کاربران بستری تهیه کرده که گیمر ها بتونن بازی های ویندوزی خودشون روی سیستم عامل لینوکس اجرا کنن و با توجه به اینکه سیستم عامل لینوکس نسبت به ویندوز از منابع کمتری استفاده میکنه میتونه تجربه بسیار هیجان انگیزی به کاربرای خودش منتقل کنه و منابع زیادی در اختیار بازی باشن.
بهینه کردن تم دسکتاپ
تغییر رنگ و تم در دسکتاپ سستم عامل ویندوز بسیار راحت و آسان ولی این نکته رو باید گفت که در توزیع های لینوکس این موضوع بسیار آسانتر و با امکانات بیشتری انجام می گیرد که فقط کافیه چندین خط فرمان راحت برای تغییر تم بکارببریم.