

پس از ارائه توضیحاتی در مورد معرفی پروتکل SNMP در بخش اول مقاله و معرفی نرم افزار های ManageEngine OpManager , Observium در قسمت دوم مقاله در این بخش به سراغ نرم افزارهای دیگری در حوزه مانتیتورینگ شبکه می رویم که بر بستر لینوکس نصب و راه اندازی میشوند
3 LibreNMS
یک محیط دوست داشتنی برای مانیتورینگ شبکه، با پذیرش گستره ای متنوع از محصولات سخت افزاری و نرم افزاری مختلف، با همه ی این ها بهترین ویژگی این نرم افزار قابلیت auto-discovery است و این ویژگی نه تنها دستگاه هایی که قابلیت پشتیبانی از پروتکل SNMP دارند را در شبکه شناسایی می کند بلکه با الگوریتم های FDP، PSPF ، BGP ،ARP ،CDP و … کلیه شبکه را آنالیز می کند و دستگاهای مختلف را شناسایی می کند. همچنین این نرم افزار به صورت اتوماتیک خود را به روزرسانی می کند بنابراین شما همواره به روز هستید.
قابلیت دیگری که بسیار مهم است این است که این نرم افزار در قسمت ارسال هشدارها ، قابلیت شخصی سازی گسترده ای دارد به نحوی که با تنوع بسیار بالا می تواند هشدار های مختلف را از طریق مکانیزم های مختلف اطلاع رسانی کند.
برای شرکت های ISP یا شرکت هایی که مشترکین زیادی داردند، راه اندازی یک سیستم جامع مانیتورینگ با این نرم افزار می تواند درآمد زایی نیز داشته باشد، به این صورت که با ایجاد یک سیستم یکپارچه به ازای دریافت خدمات مانیتورینگ برای هر مشترک از طریق این نرم افزار صورت حساب متناسب را ارسال کرد.
برای شبکه های بسیار بزرگ و سازمان های گسترده باید از LIBRENMS استفاده کرد که این مجموعه از قابلیت ها این امکان را به سازمان می دهند تا کل شبکه را تحت یک قالب مشاهده و بررسی نمایند و افزایش ابعاد شبکه در آینده نیز خللی در کار این نرم افزار به وجود نمی آورد.
4 Zenoss Core
ممکن است این نرم افزار به شهرت سایر نرم افزار های معرفی شده در این مقاله نباشد اما با توجه به ویژگی های این نرم افزار می توان گفت که لیاقت حضور در این لیست را دارد.این ابزار موارد متعددی همچون پهنای باند، میزان ترافیک داخلی شبکه، بررسی عملکرد سرویس های مختلف مانند HTTP، HTTPS و …. را می تواند مانیتور کند.
این نرم افزار همچنین رابط کاربری ساده و راحتی را در اختیار شما قرار می دهد که به نحو شایسته ای هشدار ها را به کاربر نمایش میدهد. یک مزیت خاصی که این نرم افزار دارد این است که در آن می توانید کاربر دومی را در سیستم ایجاد کنید که در مواقع ارسال هشدار به کاربر اصلی و در صورتی که کاربر اصلی (مدیر سیستم) در دسترس نبود، هشدار به کاربر دوم ارسال شود تا با تاخیری که خود مدیر سیستم مشخص میکند هشدار برای کاربر دوم نیز ارسال شود.
این نکته درست است که هیچ نرم افزاری کامل نیست اما این نرم افزار یکی از کامل ترین محصولات در حوزه مانیتورینگ است، نصب آن به طور کامل بر محیط COMMAND LINE انجام میشود و برای مدیران شبکه مقداری پیچیدگی اینجاد کند اگر چه تمامی مستندات راهنمایی جهت نصب و راه اندازی این نرم افزار بر روی اینترنت وجود دارد.
5 Icinga
یک نرم افزار متن باز دیگر با رابط کاربری ساده و راحت و همانند تمام نرم افزار های مانیتورینگ که ابزارهای قدرتمند جهت مانیتورینگ سیستم ها دارند ICINGA نیز در این حوزه پرقدرت عمل کرده است با این مزیت که میتوان به این نرم افزار PLUGIN اضافه کرد و برای اهداف مختلف از طریق این ابزارک ها شرح وظایف جدیدی برای ICINGA تشریح کرد. با وجود منابعی با بیش از چند هزار PLUGIN متنوع اگر شما به ابزاری نیاز داشته باشید و آن را در میان محصولات موجود پیدا نکنید می توانید خود ابزارک مد نظر را کد نویسی و ایجاد کرده و به نرم افزار خود اضافه کنید.
در این نرم افزار دریافت هشدارهای سیستمی با مکانیزمی که کاملا قابل شخصی سازی است و میتوان در آن نحوه ارسال بسته های هشدار از تجهیزات به سرور را تعیین و متناسب با نیاز خود پیاده سازی کرد همچنین میتوان اینکه در چه زمینه ای اطلاعات به سرور ارسال شود را مشخص کرد، و این یکی از نقاط قوت است. همچنین می توان تجهیزات متصل به سرور را در دسته بندی های دلخواه طبقه بندی کرد و برای هر کدام از گروه ها نوع خاصی از تنظیمات را در نظر گرفت و با این کار می توان مدیریت دسته ی خاصی از تجهیزات را برای گروه خاصی از مسئولین شبکه در نظر گرفت و تقسیم وظایف را بطور دقیق انجام داد تا هشدار های خاص فقط برای گروهی خاص ارسال شود.