

فایل های موقتی که هر سیستم عاملی برای تسریع فرآیند های خود آنها را ایجاد میکند باید پس از مدتی حذف شوند تا سرعت عملکرد سیستم عامل افت نداشته باشد، شما برای حذف این فایل ها در سیستم عامل های خانواده ویندوز کافی است بر روی کیبرد Win key + R را فشرده و “%temp%” را درج کنید تا وارد پوشه temp درون system32 شوید محتویات این پوشه فایل های موقت (temporary) ویندوز است که شما آنها را پاک کرده تا ویندوز عملکرد بهتری نشان بدهد، حال برای لینوکس چگونه از شر این فایل های موقت خلاص بشویم.
ابتدا به این نکته اشاره شود که میزان فضای تخصیص داده شده برای فایل های temp در لینوکس محدود است.البته این ویژگی در لینوکس وجود دارد که بعد از هر بار ریست شدن سیستم فایل TEMP تخلیه می شود، اما وقتی شما از لینوکس به عنوان سرور استفاده می کنید و سرور درحال کار نمی تواند خاموش شود باید به طریقی این فایل ها حذف شوند.اما به چه روشی؟
در این مقاله سعی می کنیم روش های تخلیه فایل های TEMP را در لینوکس آموزش دهیم.
روش اول: استفاده از کامند FIND
کامند FIND که در تمام توزیع های لینوکس قابل اجراست و علاوه بر استفاده به عنوان ابرازی جهت دسترسی سریع به فایل ها و دایرکتوری ها می توان به عنوان پاک کننده سریع تعداد زیادی فایل در یک دایرکتوری (مثل دایرکتوری TEMP) از آن استفاده کرد.
با استفاده از کلید ترکیبی Ctrl+Alt+T ترمینال لینوکس را باز کنید.با بازشدن صفحه ترمینال از کامند su یا sudo –s استفاده کنید تا دستورات بادسترسی root اعمال شوند. حال که به دسترسی root رسیده اید از کامند find به همراه delete برای پاک کردن فایل های temp استفاده نمایید.
Find /tmp –type F –delete
با اعمال کامند بالا تمامی محتویات دایرکتوری tmp پاک می شوند.
روش دوم: پاک کردن دایرکتوری با درج کامند rm
خب باید متذکر بشوم که روش اول بهترین و موثرترین روش است و اگر حالتی به وجود آمد که شما نتوانستید با روش اول فایل های temp را خالی کنید می توانید از این روش استفاده کنید.
در این روش نیز باید دستورات با دسترسی root اعمال شوند بنابراین پس از باز کردن ترمینال دستور sudo –s سپس به دایرکتوری tmp مراجعه کرده cd /tmp
با رسیدن به دایرکتوری محتویات داخل آن را مشاهده نمایید ls
حال محتویات این دایرکتوری را پاک نمایید
rm –rt *
با کلید “*” از پاک شدن سریع کلیه محتویات دایرکتوری مورد نظر اطمینان حاصل می کنیم.
حال مجدد کامنت ls را اجرا نمایید تا مشاهده کنید هنوز فایلی وجود دارد یا خیر، اگر همچنان این پوشه دارای محتویاتی بود کامند را مجدد اجرا نمایید.
مطلع شدن از پر شدن حجم دایرکتوری tmp
حال که از روش های خالی کردن tmp را فراگرفتیم باید بداینم که چه زمانی نیاز است تا این دایرکتوری را تخلیه نماییم.از آنجایی که بسیاری از برنامه ها و سرویس های لینوکس فایل های temp خود را دراین مسیر ایجاد می کنند، بنابراین این دایرکتوری از اهمیت بالایی برخوردار است، وگاهی ممکن است با ایجاد یک فایل این دایرکتوری به صورت کامل پر شود پس تخلیه این دایرکتوری نیاز به اطلاع از حجم محتویات آن دارد.در ادامه روش های موثری در جهت اطلاع از حجم این دایرکتوری به شما ارائه می کنیم.
کامند Df
این کامند بهترین راه را برای مشاهده حجم محتویات دایرکتوری است، ترمینال لینوکس را باز کنید.
Df –h /tmp
با این کامند مقدار محتویات این دایرکتوری را برحسب Megabyte مشاهده خواهید کرد.
کامند Du
درست است که کامند Df به خوبی جوابگوی کاری که باید انجام بدهد هست اما اگر برحسب اتفاق این کامند موفقیت آمیز عمل نکرد می توانید از کامند Du استفاده کنید.
Sudo du –sh /tmp
کامند Tree
اگر نرم افزار Tree روی سیستم شما نصب نیست ابتدا پکیج آن را نصب کنید تا با امکانات گسترده آن بتوانید به طور دقیق و با جزئیات از محتوای دایرکتوری tmp مطلع شوید.ترمینال لینوکس را باز کنید
tree /tmp
این کامند فایل های موجود در این دایرکتوری را نمایش می دهد و اگر نیاز به این دارید که حجم هر فایل را ببینید از ترکیب کامند tree و du استفاده نمایید.
tree –du -h /tmp