

لینوکس به خاطر مزیت هایی که اشاره شده است همچون هزینه پایین برای نگهداری و استفاده از نرم افزار ها به خاطر رایگان بودن بخش اعظمی از نرم افزار ها و ویژگی های منحصر به فردی که دارد می تواند برای کارهای اداری مناسب باشد. اما در بین تعداد کثیری از توزیع های مختلف موجود در دنیا کدام لینوکس برای شما راحت است؟ از بین این توزیع ها کدام یک مناسب کار های اداری و مناسب فعالیت های روزمره کاربران است؟
در ادامه مقالات حوزه لینوکس می خواهیم چهار توزیع را به شما معرفی کنیم که جواب این سوالات شما را بدهد.ملاک ما برای معرفی دردسترس بودن و دریافت پشتیبانی از سمت جامعه کاربری بزرگ، راحتی کار توسط کاربر و هزینه های پایین تر نرم افزار ها است.
Ubuntu LTS 1
با فاصله زیاد از سایر توزیع ها گزینه اول ما به شما نسخه ای از اوبونتو است که از نام آن مشخص است که پشتیبانی طولانی مدتی از سمت شرکت ارائه دهنده برای کاربران وجود دارد (LTS مخفف long term support ) در این توزیع شما به صورت پیش فرض بسته های نرم افزاری مفیدی در کنار سیستم عامل خود دارید مانند Libre Office suite جایگزین بسیار مناسب و البته رایگان برای نرم افزار ماکروسافت آفیس. همچنین کاربران تازه وارد به محیط لینوکس با دسترسی به مرکز نرم افزار های اوبونتو software Center می توانند ابزارک های کمکی این نرم افزار را دانلود و از آنها بهره ببرند.
اوبونتو مزیت های دیگری هم دارد، Ubuntu flavors ، که پیاده سازی متفاوت اوبونتو با سایر توزیع هایی که در این مقاله به آنها اشاره می شود آنرا خلق کرده است. برای اوبونتو سخت افزار سیستم شما اهمیتی ندارد.با سخت افزاری قدرتمند یا با سیستمی قدیمی و ارزان قیمت، اوبونتو به خوبی بر روی هر دو سیستم نصب و اجرا میشود و به وظایف خود عمل می کند.
پشتیبانی طولانی مدت LTS بودن در اوبونتو به این معنی است که کاربر از هنگام نصب تا مدت 5 سال دارای پشتیبانی رایگان آنهم نه تنها پشتیبانی سیستم عامل بلکه نرم افزار های سیستم نیز شامل آن می شوند، بهره می برد.
بنابراین اگر شما به دنبال پشتیبانی قوی و رابط کاربری ساده هستید اوبونتو نسخه ی LTS بهترین گزینه است.
Debian Stable 2
در یک محیط اداری آخرین چیزی که هرکسی میخواهد هنگ کردن سیستم است! وقتی کامپیوتری در اختیار نیروی کار قرار میگیرد باید تمامی امکانات مورد نیاز در تمامی لحظات ساعت اداری در اختیار او باشد تا بتواند به طور کامل به وظایف حرفه ای خود عمل کند، هنگامی که به این ویژگی یعنی قابل اطمینان بودن سیستم عامل فکر بکنید دبین آنهم نسخه ی stable یکی از بهترین گزینه ها و سیستم عاملی بی نقص برای محیط اداری است.
دلیل این اطمینان پذیری هم این است که دبین نسخه ی stable به سختی و بندرت ویژگی جدیدی را به خود اضافه میکند و یا تغییری در ساختار خود ایجاد می کند اما در عوض هسته ی سیستم عامل و نرم افزار ها و هرآنچه که بر روی سیستم عامل نصب هست از آخرین به روز رسانی های امنیتی بهره خواهد برد. به نوعی میتوان گفت وقتی از این توزیع در شرکت یا مجموعه اداری استفاده شود واحد IT با خیال راحت به وظایف خود عمل می کند و از بابت مشکلات سیستم های کاربران اطمینان خاطر دارد و میداند که هرگز سیستمی هنگ نمی کند و فعالیت ش متوقف نخواهد شد.
اما برای اینکه همه ی جنبه های این توزیع را بررسی کنیم باید بگوییم که هرچند این توزیع قدرتمند است و با مشکل مواجه نمی شود اما بزرگترین ضعف آن رابط کاربری سخت و پیچیده است به طوری که برعکس اوبونتو که راحت ترین رابط کاربری برای کاربران عادی را دارد، این توزیع از دبین جز سخت ترین توزیع های لینوکس برای کاربران عادی است.
OpenSUSE Leap 3
هر شرکتی که از لینوکس استفاده می کند به هرحال از نسخه های Enterprise لینوکس هم استفاده خواهد کرد، این توزیع ها برپایه نرم افزار های متن باز هستند ولی رایگان نیستند.با استفاده از این توزیع ها کاربر برای دریافت خدمات و پشتیبانی هزینه پرداخت می کنند اما مستقیما از پشتیبانی برنامه نویس بهره مند خواهند شد.
توزیع های با درجه Enterprise بسیار کارآمد و بهینه هستند اما هرشخص یا هرمجموعه ای قادر به پرداخت هزینه های خرید نرم افزار و پشتیبانی این توزیع ها نیست.توزیعی که در این بخش به آن اشاره می کنیم جایگزین مناسبی برای توزیع SUSE Enterprise هست و البته تماما رایگان.
مشابه توزیع SUSE Enterprise ، این سیستم عامل هم بر پایداری و اطمینان پذیری و دردسترس بودن سیستم تاکید دارد و با این ویژگی ها سیستم عاملی بی نقص برای محیط های اداری است. اما همچنان سختی کار کردن با این توزیع مشکل اصلی در مسیر شماست
Linux Mint 4
باید به این نکته توجه کرد که کاربر یا مجموعه ای که فقط و فقط ازسیستم برای کارهای روتین اداری میخواهد استفاده کند نیاز به سیستم عاملی با ویژگی های حرفه ای ندارد. پس در چنین موقعیتی بهترین ویژگی یک سیستم عامل راحتی کار و عدم مواجه با مشکل هست.
این توزیع مناسب کسانی است که به دنبال رابط کاربری ساده و مشابه ویندوز هستند.با همان سبک و سیاق و همان جلوه های بصری.
اقلب ورژن های این توزیع دارای پشتیبانی طولانی مدت هستند و این موضوع شما را تا 3 سال برای دریافت آپدیت های امنیتی و به روز رسانی های نرم افزاری بیمه میکند.منتها باید توجه داشته باشید که ورژن هایی از این توزیع را استفاده کنید که دارای پشتیابانی طولانی مدت هستند LTS ، زیرا این توزیع هرساله دارای به روزرسانی جدید خواهد بود متداولا در حال تغییر و بهبود است.
مزیت بسیار مهم این توزیع رابط کاربری ساده و سهولت استفاده از نرم افزار های آن است به نحوی که کمترین نیاز به استفاده از ترمینال در این توزیع است، با این سادگی کار می توان گفت که این توزیع برای همه نوع کاربری راحت و قابل استفاده است و باعث می شود در بسیاری از محیط های کاری مورد پذیرش واقع شود.
جمع بندی نهایی
باید توجه داشت که برای مدتی طولانی است که سیستم عامل ویندوز در محیط های کاری مورد استفاده قرار گرفته است و شرکت ماکروسافت بازار خود را به خوبی حفظ کرده است. و سیستم عامل های دیگر در ابتدای راه گرفتن سهم بازار جامعه سیستم های خانگی و اداری از ماکروسافت هستند ،اما دلیل اینکه امروزه به سیستم عامل های دیگر توجه میشود چیست؟ هزینه بالا ماکروسافت، به نحوی که برای استفاده از سیستم عامل و نرم افزار هایی با ویژگی هایی که توزیعی مانند UBUNTU LTS به صورت رایگان و با 5 سال پشتیبانی در اختیار شما قرار می دهد باید چند صد دلار هزینه نمایید.